Ένας αρκετά… φουσκωμένος φάκελος υπάρχει στην DEA (Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών) για τον 64χρονο Ιωάννη Β., που συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών για το φορτίο των 210 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε στον Πειραιά. Πρόκειται, άλλωστε, για Έλληνα με διεθνή… εγκληματική καριέρα, καταδικασμένο ακόμη και για σχέσεις με την FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο 64χρονος είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε, καθώς ήταν «επιφορτισμένος με την επικοινωνία με τα έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που έχουν έδρα στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τους για τον συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση της αγοράς των προς διακίνηση ποσοτήτων». Μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά για να του αποδοθούν κατηγορίες, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να προετοιμάσει την απολογία του.

Αξίζει αν σημειώσουμε ότι ο 64χρονος Ιωάννης Β., σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών του Παναμά, το 2012 συνελήφθη από την αστυνομία της Κόστα Ρίκας, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ, για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων (εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά RPG κ.ά.) από την Ευρώπη, προς υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης FARC (μτφ Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας), με αντάλλαγμα 50 κιλά κοκαΐνης. Για την υπόθεση αυτή εξέτισε ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ (είχε καταδικαστεί σε 120 μήνες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης).

Η σύλληψη του ήταν… κινηματογραφική, καθώς στήθηκε μυστική επιχείρηση από την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών (DEA), όπου πράκτοράς της είχε συνάντηση με τον Ιωάννη Β. παριστάνοντας συνεργάτη της FARC, που ήθελε να επιτεθεί σε αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, που σταθμεύουν στην Κολομβία.