«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς», δηλώνει η εταιρεία catering, που έχει την ευθύνη της προετοιμασίας και διανομής των γευμάτων σε σχολεία της Λαμίας, σχετικά με την υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σε μαθητές της περιοχής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE News» του MEGA, ανέφερε: «Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν 3 κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με τη σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητού κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή τη δουλειά».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δανομάρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λαμίας, μιλά ξεκάθαρα για τροφική δηλητηρίαση και όχι για γαστρεντερίτιδα. «Συνολικά ήταν 12. Τα πρώτα 4 που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά χωριά στη Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία από τα πρώτα παιδιά αυτά. Ήρθαν άλλα 8 παιδάκια, εξετάστηκαν άλλα 8, τα οποία δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν στο σπίτι τους, συν 2 ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στη Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

Ερωτηθείς σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσίαζαν, ο ίδιος ανέφερε: «Διάρροιες, εμετούς, όπως ακριβώς μια τροφική δηλητηρίαση, μια ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή, η οποία σιγά σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μια τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».

Μητέρα παιδιού που παρουσίασε συμπτώματα, αφού κατανάλωσε το σχολικό γεύμα με τα μακαρόνια με τον κιμά, δήλωσε στο MEGA: «Δυστυχώς έγινε χθες το απόγευμα. Γύρω στις 17:45 σηκώθηκε, πήρε το σχολικό γεύμα και το έφαγε. Μέσα σε 20 λεπτά παρουσίασε έντονους πόνους στην κοιλιά, εμετούς, να μουδιάζει το κεφάλι του. Μας σόκαρε εκείνη τη στιγμή. Μιλήσαμε με την παιδίατρο, μας ζητήθηκε να μείνουμε στο σπίτι και αυτό κάναμε. Το παιδί συνέχιζε να παραπονιέται και να κλαίει. Ευτυχώς όσο περνούσε η ώρα καταλάγιασε. Έφαγε μακαρόνια με κιμά».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού προτίθεται να κινηθεί νομικά, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο στη Λαμία.