«Δεν το επικρίνω, αλλά είναι ένας αθώος τσακωμός. Τα παιδιά τσακώνονται», λέει ο πατέρας του επτάχρονου, που ξυλοκόπησε εννιάχρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok.

«Το μεγαλύτερο λάθος του γιου μου είναι πως ανέβασε το βίντεο αυτό στο TikTok», παραδέχεται ο πατέρας του 7χρονου, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», αλλά επιμένει ότι «οι τσακωμοί θα γίνονται. Εστιάζω στο ότι ανέβηκε. Δεν το είχα δει. Όταν μου το είπαν, το κατέβασα και τιμώρησα το παιδί μου».

Η μητέρα του θύματος του ξυλοδαρμού, ωστόσο, περιγράφει πώς είδε το παιδί της να γυρνά στο σπίτι. «Έκλαιγε και μου είπε, όντας σημαδεμένος στο πρόσωπο, ότι τσακώθηκε με ένα παιδί και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Τον χτύπησε και τον κλώτσησε και τον είχε στριμώξει στη γωνία. Είχε σημάδια στο μάγουλο και κάτω από το μάτι», είπε η μητέρα του 9χρονου.

«Ο πατέρας δεν γνώριζε τίποτα. Του έδειξα εγώ το βίντεο, που ανέβασε ο γιος του. Μου ζήτησε ο πατέρας συγγνώμη, όχι το παιδί. Του είπα, θα κινηθώ νομικά», προσθέτει.

«Κατέβηκε, για να υπερασπιστεί την αδερφή του»

Ο πατέρας του επτάχρονου ισχυρίζεται πως το βίντεο καταγράφει το τέλος και όχι την αρχή του τσακωμού. Ο 7χρονος καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του μαζί με την 6χρονη αδελφή του, όταν, όπως λέει, άρχισε μια παρέα 4 παιδιών από κάτω να τον προκαλεί διαρκώς.

«Βρίζανε τον γιο και την κόρη μου και είχαν οινόπνευμα μαζί τους και τα καταβρέχανε. Από εκεί κάτω τον προκαλούσαν (σ.σ. λέγοντας) “Κατέβα κάτω!”. Παιδιά είναι, θα τα πουν αυτά, και κάποια στιγμή κατεβαίνει κάτω ο δικός μου γιος», λέει και εξηγεί: «Κατέβηκε, για να υπερασπιστεί την αδελφή και τον εαυτό του».

Ο πατέρας εν συνεχεία υποστηρίζει πως αν είχε αντιληφθεί πως κατέβαινε για τσακωμό το παιδί του, δεν θα τον άφηνε.

«Στην αρχή του επιτέθηκαν. Το χτύπησαν. Προκλήθηκε. Κατέβηκε κάτω να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Του επιτέθηκαν και τα 4», είπε.

Ο πατέρας υποστηρίζει πως το κινητό και ο λογαριασμός στο ΤikTok δεν είναι του παιδιού, αλλά του ιδίου. Επιπλέον, τόνισε πως ουδέποτε είπε στο άλλο παιδί να τραβήξει βίντεο και πως το έκανε μόνο του.

«Έδωσε το κινητό, για να μην το σπάσει, και ο άλλος τράβηξε το βίντεο. Χωρίς να καταλάβει τη σοβαρότητα, το είδε σαν παιχνίδι και το ανέβασε», είπε ο πατέρας του 7χρονου.

Η μητέρα του 9χρονου, από την άλλη, βρίσκεται ακόμη σε σοκ και δηλώνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε μήνυση.

«Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο να είμαστε πάνω από τα παιδιά. Το παιδί δεν έχει δικό του λογαριασμό. Δεν θα επέτρεπα να έχει 7χρονο ένα TikTok. Βρίζανε τον γιο και την κόρη μου και είχαν οινόπνευμα μαζί τους και τα καταβρέχανε», είπε η μητέρα του παιδιού.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, διεξάγει τη δική της έρευνα που, αν μη τι άλλο, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

«Κάποιος άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έβαλε υπότιτλους

«Δεν έχει TikTok το παιδί. Ήταν το δικό μου. Οι υπότιτλοι που μπήκαν, κάποιος τα επεξεργάστηκε, το παιδί δεν ξέρει να γράφει ολοκληρωμένες προτάσεις χωρίς ορθογραφικά. Πάντα στα παιδιά μου λέω “προσοχή” με όσα ανεβάζουν. Ήταν λάθος που ανέβηκε το βίντεο. Ο καυγάς είναι λάθος, αλλά δεν κατέβηκε στα καλά καθούμενα το παιδί κάτω. Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά μου ήταν στο μπαλκόνι και κάποια παιδιά πέρασαν από κάτω και τους έβριζαν. Και τους λέει ο γιος μου: ‘’Φύγετε, γιατί θα κατέβω κάτω”’. Τα παιδιά, όταν κατέβηκε, του επιτέθηκαν. Το ένα παιδί άρχισε να τους καταγράφει. Η ανάρτηση έγινε την επόμενη ημέρα και του είπα πως δεν πρέπει να τσακωνόμαστε», ανέφερε ο πατέρας του 7χρονου, μιλώντας στην εκπομπή του «Mega».