Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά που είχε σαν αποτέλεσμα να «χάσει» τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός και να τραυματιστούν εργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων περί παράβασης του Άρθρου 286 Π.Κ. παρ. 1 εδ. Γ’ «Παραβίαση των κανόνων της οικοδομικής» και του Ν. 4067/2012 ως τροποποιήθηκε με το Ν. 4495/2017 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός».

Πρόκειται για τους έξι ιδιοκτήτες του κτιρίου, όλοι με καταγωγή από τον Λίβανο, καθώς και τον εργολάβο, αλλά και τον μηχανικό του έργου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμα οκτώ άτομα και αφορά παράβαση Ν. 4067/2012 ως τροποποιήθηκε με το Ν. 4495/2017 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός».

Τα συγκεκριμένα άτομα είναι εργάτες 26 έως 46 ετών, Έλληνες, Γεωργιανοί, καθώς και δυο άτομα με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο παραμένει ένας άνδρας 33 ετών από τη Γεωργία, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα.

Πώς σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ο 31χρονος Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος ήταν αστυνομικός και πιο συγκεκριμένα ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και φέρεται να εργαζόταν παράλληλα σε οικοδομικές εργασίες, εκτελώντας χρέη οδηγού.

Την ώρα της κατάρρευσης τοίχου του κτιρίου, ο 31χρονος βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια.
Σύμφωνα με μαρτυρία, ο 31χρονος πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα.

«Ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν “καλέστε την Αστυνομία” αντιλήφθηκα τι συμβαίνει», ανέφερε μάρτυρας και πρόσθεσε: «Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι, είδαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, Αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολλή ώρα».