Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι μετά και τον εντοπισμό της σορού του στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση δείχνουν ότι τα τραύματα είχαν πύλη εισόδου από το εμπρόσθιο μέρος του σώματος.

Ο Μπάμπης πυροβολήθηκε τουλάχιστον μία φορά, με τον ιατροδικαστή να εντοπίζει, όμως, 10 σκάγια.

Ο πυροβολισμός έγινε από την αριστερή πλευρά, στην ωμοπλάτη, αλλά στο μπροστινό μέρος. Τα τραύματά του ήταν διαμπερή.

Ο Μπάμπης έχει χτυπηθεί από φυσίγγια, που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνο.

Στην υπόθεση-θρίλερ αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom», ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. «Είναι πυροβολημένος από μεγάλα σκάγια, στην πλάτη, στους γλουτούς και στα πόδια», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το όπλο, ούτε όμως και το κινητό του θύματος, το οποίο ενδεχομένως να έχει στοιχεία μέσα, τα οποία θα είναι καταλυτικά.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο καλύτερος ανακριτής από τα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο έμπειρος και πιο πεπειραμένος στην Ελλάδα, ανέλαβε την ανάκριση, έτσι ώστε μετά τα καινούργια δεδομένα να «σπάσει» ο 51χρονος επιτέλους και να μιλήσει. «Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φθάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “Παιδιά, ξεχάστε το! Δεν πρόκειται να πει τίποτα”», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας. Δόθηκε δε η εξήγηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος έχει φτιάξει ένα παραμύθι, το οποίο έχει κολλήσει μες στο μυαλό του και συνέχεια, με τον λόγο του, είναι αρνητικός στα πάντα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι εξετάζονται μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν πάλι για κατάθεση, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία με αντιφάσεις ενός 36χρονου, τα οποία ενδέχεται να «φωτίσουν» περισσότερο την υπόθεση.