Προθεσμία έως τη Δευτέρα για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 50χρονος που το απόγευμα της Τρίτης σκότωσε τον κουνιάδο του στον Βόλο, όταν ανακάλυψε ότι βίαζε την κόρη του από τα 9 της χρόνια και στη συνέχεια την εκβίαζε, ζητώντας της 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 50χρονου, Μιχάλη Βασιλίκο, έχει μετανιώσει για την πράξη του και «συνειδητοποιεί ότι έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα».

«Λάβαμε πενθήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουμε την απολογία του κατηγορουμένου. Οι κατηγορίες που μας απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η ανάκριση είναι μυστική όποτε πρώτα θα απολογηθούμε στον ανακριτή και μετά θα εκθέσω την υπερασπιστική μας γραμμή. Δεν επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύδω ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στον καυγά» είπε αρχικά ο συνήγορος του 50χρονος, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

«Ο πελάτης μου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από όταν πληροφορήθηκε ορισμένα περιστατικά που αφορούσαν την κόρη του, στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Έπεσε από τα σύννεφα με αυτά που έμαθε, καθώς με το θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του. Είχε έντονα αισθήματα θλίψης, οργής και στενοχώριας, τα οποία οδήγησαν σε ότι έγινε. Τώρα έχει συνειδητοποίησει ότι ένας άνθρωπος που ανεξάρτητα εάν το βάρυναν εγκληματικές πράξεις έχασε τη ζωή του και ό,τι θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα, εάν του το επέτρεπε η ψυχική του κατάσταση» τόνισε.

«Η οικογένεια του αποτελείται από τρία κορίτσια από τον προηγούμενο γάμο του και από ένα αγοράκι 9 ετών από το δεύτερο γάμο του. Ο θανών ήταν αδερφός της δεύτερης συζύγου του. Ο πελάτης μου λυπάται πολύ για την πράξη του και δήλωσε μετανιωμένος, αλλά η ψυχική του κατάσταση τον οδήγησε. Στο πλευρό του εκτός από τα παιδιά του, είναι η αδερφή του και ο άνδρας της. Η δεύτερη σύζυγός του δεν γνώριζε για τα όσα έκανε ο θανόντας στην κόρη του. Δεν θα τολμούσα να πιστέψω ότι μία μάνα θα γνώριζε κάτι τέτοιο και δεν θα λάμβανε τα μέτρα της. Μου είναι αδιανόητο. Μάλλον είναι αληθές ότι δεν γνώριζε. Η 18χρονη είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα στις αδερφές της αλλά όχι με λεπτομέρειες» κατέληξε.

«Μου είπε “τον σκότωσα τον αδερφό σου”» – Τα πρώτα λόγια της συζύγου του 50χρονου

Η σύζυγος του 50χρονου και αδελφή του 33χρονου δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι κακοποιούσε την κόρη της και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κι άλλες κοπέλες να έχουν πέσει θύματα του.

«Το έμαθα πριν από 4 ημέρες, δεν ήξερα τίποτα. Ούτε μου είπε τίποτα το κορίτσι, ούτε ήξερα τι έκανε στα κορίτσια. Το έμαθε ο άνδρας μου και τον έφαγε. Μου είπε, ‘τον σκότωσα τον αδερφό σου’», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.