Έντονος είναι ο προβληματισμός της Αντιτρομοκρατικής εν όψη της 17ης Ιανουαρίου, ημέρας που έχει προγραμματισθεί η δίκη των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η Αντιτρομοκρατική φοβάται κύμα βομβιστικών επιθέσεων με αφορμή τη δίκη και ήδη έχει αποφασισθεί σχέδιο επιπλέον προστασίας, «ευαίσθητων» κτιρίων, όπως υπουργεία, αστυνομικά τμήματα, κρατικές υπηρεσίες, δικαστικά μέγαρα.

Επιπλέον προστασία αποφασίσθηκε και για κρατικούς λειτουργούς (κυρίως δικαστικούς) που μπορούν να βρεθούν στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων. Ούτως ή άλλως ο η σύλληψη των μελών της Σέχτας Επαναστατών παραμένει ανοικτό μέτωπο για τις διωκτικές αρχές.

Ερμηνεύοντας την προκήρυξη που έστειλαν σήμερα οι Πυρήνες της Φωτιάς η εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής είναι πως θα εκδηλωθούν επιθέσεις και σε χώρες του εξωτερικού.

Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε ελληνικές πρεσβείες και προξενικές αρχές, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με τις Αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.