Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου αγοριού από συμμαθητές του σε σχολείο του Ρεθύμνου μόνο σοκ και θυμό προκαλούν. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση είναι όσα υποστήριξε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με τον οποίο οι συμπλοκές μεταξύ μαθητών αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα για το σχολείο. Μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV, ο διευθυντής αναφέρει ότι παρόμοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα μέρα παρά μέρα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι κάποιοι μαθητές βάζουν στοιχήματα για το ποιος θα επικρατήσει της συμπλοκής.

Ο προπονητής της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Κωσταράκος που αποκάλυψε το βίντεο είπε ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών για το τι έχει συμβεί, ενώ έκανε και συζήτηση λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, με τα παιδιά που ενεπλάκησαν σε αυτό. «Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μη βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί» τονίζει ο κ. Κωσταράκος μιλώντας στο τοπικό κανάλι και προσθέτει: «Εγώ είμαι από ένα χωριό από τους Αρμένους, όπου πριν λίγα χρόνια θρηνήσαμε τον Βαγγέλη τον Γιακουμάκη, επειδή κανείς δεν μίλησε».

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία και την αστυνομία, όπως είπε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη: «Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο. Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα».