Περίπου 60 πυροβολισμοί εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία ότι έπεσαν στη Λούτσα το απόγευμα με στόχο τους 6 Τούρκους, όπως φαίνεται ότι καταλήγουν τελικά οι Αρχές για τα θύματα.

Οι νεκροί βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση – περίπου 3 λεπτά με το αυτοκίνητο – από ένα σπίτι το οποίο είχαν κλείσει με βραχυχρόνια μίσθωση. Φαίνεται ότι είχαν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και ετοιμάζονταν την ημέρα της δολοφονίας να διαφύγουν για το εξωτερικό πιθανότατα με αεροπορικές πτήσεις.

Έτσι εξηγούν οι Αρχές και το γεγονός ότι βρέθηκαν πάνω τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τη Γαλλία και δεν είχαν κάποιο όπλο για να απαντήσεις στα μέλη της αντίπαλης συμμορίας που τους έστησαν ενέδρα θανάτου.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση στις ελληνικές Αρχές, γι’ αυτό και έχουν ενημερώσει τις τουρκικές Αρχές, το γεγονός ότι είναι μέλη αντίπαλης συμμορίας από την Τουρκία, τα οποία ταξίδεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσουν αυτούς τους έξι, οι οποίοι έχουν ποινικό παρελθόν και φέρεται να εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις δολοφονίας στη Γαλλία για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 31χρονος άντρας, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για τη Μυτιλήνη μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας και διαπιστώθηκε ότι είχε πάνω του 4 φυσίγγια των 9 mm. Πρόκειται για το διαμέτρημα που χρησιμοποιήθηκε στη μαφιόζικη δολοφονία των 6. Ο άντρας ανακρίνεται από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών και εξετάζεται η εμπλοκή του στο μακελειό, καθώς φαίνεται να είχε αγοράσει εισιτήριο λίγο μετά τη δολοφονία.