«Ντροπή σας, δύο μέρες λέτε ψέματα». Με τα λόγια αυτά αντέδρασε συγγενής θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι όταν στο πλαίσιο της κατάθεσης του ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Νίκος Τόσκας ανέφερε πως το μοιραίο βράδυ  στη συνέντευξη στο Συντονιστικό, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δεν μίλησαν για νεκρούς γιατί δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες.

«Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πριν, από πυροσβέστες» ανέφερε ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε πως «Πυροσβέστες έλεγαν ότι άκουσαν για νεκρό…. πουθενά στον κόσμο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δε μεταφέρονται ως δεδομένα». Ήταν η στιγμή που  συγγενή θύματος να ξεσπά φωνάζοντας:  «Ντροπή σας! Δυο μέρες λέτε ψέματα!» 

Μάρτυρας: Με έβριζε και πριν μπω…

Συγγενής θύματος: Τον πληρώνουμε αυτόν τον κύριο! Μην κάνουμε θέατρο εδώ μέσα….

Ο κ. Τόσκας κατέθεσε πως αναφέρθηκαν σε νεκρούς όταν τους το επιβεβαίωσαν. «Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά με τον συγγενή του θύματος να αντιδρά και πάλι φωνάζοντας: «Ντροπή σας! Ντροπή σας!».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο κ. Τόσκας ανέφερε  ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για εκκένωση σημειώνοντας πως  η κίνηση αυτή «δεν προτάθηκε από κανέναν και δεν συζητήθηκε». 

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας  παραδέχθηκε πλημμελείς ενέργειες της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στη διακοπή κυκλοφορίας της Λεωφόρου Μαραθώνος. Ωστόσο, ο κ. Τόσκας εξέφρασε την εκτίμηση  ότι  «δε μπορούσαν να κόψουν τους οδηγούς που εναγωνίως ήθελαν να περάσουν στο Μάτι να δουν στα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους!»