«Ήταν δολοφονική επίθεση.. από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» . Αυτό υποστήριξε ο ηλεκτρολόγος Α.Κ καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκαν  μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο μάρτυρας δέχτηκε χτυπήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης την οποία χαρακτήρισε προσχεδιασμένη . «Εμένα μου έσπασαν το χέρι. Είχα σηκώσει τα χέρια για να προστατεύσω το κεφάλι μου από τα σφοδρά χτυπήματα.. Δέχθηκα αρκετά χτυπήματα.. Είχα νάρθηκα επί δυόμιση μήνες» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πως το χτύπημα του τάγματος εφόδου εναντίον τους ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής «Ο Λαγός το είχε προαναγγείλει.. Δεν θα έκανε χτύπημα σε βάρος του ΚΚΕ ένα τοπικό στέλεχος» υποστήριξε.

Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεση του πως στόχος της Χρυσής Αυγής ήταν το ΠΑΜΕ  και ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως οι εργολάβοι της Ζώνης «έχουν σχέσεις αγάπης με την Χρυσή Αυγή” . Μάλιστα, ο μάρτυρας υπογράμμισε  πως αν πέσουν τα μεροκάματα και δεν πιέζει κανένας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας «κάποιοι κερδίσουν».

Κατά την  διάρκεια της κατάθεσης του μάρτυρα την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου  προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο συνήγορος υπεράσπισης ειρωνεύτηκε την επαγγελματική ιδιότητα του μάρτυρα.

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερώτηση που αφορούσε την άποψη του ως προς το αν η επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και οι σύντροφοι του «είχε κίνητρο τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής». Με την υποβολή της συγκεκριμένης ερώτησης , συνήγορος υπεράσπισης “αναρωτήθηκε” φωναχτά : «Ως ηλεκτρολόγος θα μας το πει αυτό;» για να δεχθεί αμέσως επίπληξη από την πρόεδρο που σε υψηλό τόνο του είπε “αυτό δεν επιτρέπεται να το λέτε για κανέναν άνθρωπο, οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει. Καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του κ. συνήγορε».