Με τη συζήτηση για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών άνοιξε και πάλι η Βουλή μετά τις θερινές διακοπές. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ απών από τη συνεδρίαση λόγω ασθένειας είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην αίθουσα βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μάλιστα είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ως είθισται η συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση για τη διαδικασία από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος για να φτάσει στη θέση του πέρασε από τα έδρανα με τον Κανονισμό της Βουλής ανά χείρας. Κατά την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών, ύστερα από πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα φλας τράβηξε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία κατέβηκε και στα βουλευτικά έδρανα συμμετέχοντας σε πηγαδάκι.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος καθόταν μόνος του στα βουλευτικά έδρανα, χωρίς κανέναν βουλευτή στο πλευρό του, μια εικόνα που αντανακλά το εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.