Για το πρόσωπο που θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως υποψήφιο για τον δήμο Αθηναίων αναμένεται να συζητήσουν αύριο τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να φέρεται έτοιμος να αποδεχθεί την πρόκληση, παρά τους αρχικούς δισταγμούς που είχε.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η εσωκομματική τάση της «Ομπρέλας» (που έχει ως άτυπο επικεφαλής τον υποψήφιο για την προεδρία Ευκλείδη Τσακαλώτο) αναμένεται να προτείνει να κατεβάσει η Κουμουνδούρου ως υποψήφιο δήμαρχο της πρωτεύουσας τον πρώην υπουργό Νίκο Φίλη. Με δύο πρόσωπα να διεκδικούν το ίδιο χρίσμα, το πιθανότερο είναι να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία κατά την αυριανή συνεδρίαση. Κι ενδεχομένως η πρόταση Φίλη μπορεί να μην υπερψηφιστεί, ωστόσο για μια ακόμη φορά τα μέλη της Ομπρέλας θα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζαχαριάδης έχει αναλάβει συντονιστής της επιτροπής αυτοδιοικητικών εκλογών μετά την αποχώρηση του Χρήστου Σπίρτζη από τη συγκεκριμένη θέση και τώρα η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιθυμεί ο πρώην βουλευτής να είναι και υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.