Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας προκειμένου να καταλήξουν στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, αλλά και στον τρόπο εκλογής της νέας ηγεσίας. Όλοι τους συμφώνησαν πως το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε το ντιμπέιτ να διεξαχθεί μετά το διαρκές συνέδριο του κόμματος, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε από τους Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο η πρόταση του Νίκου Παππά για διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών.

Παράλληλα φαίνεται ότι στην παρούσα φάση το «μπλόκο» του κ. Τσακαλώτου για το άνοιγμα της διαδικασίας εκλογής προέδρου σε φίλους εγκρίνεται. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε καταστατική αλλαγή, κάτι που μπορεί να γίνει όμως στο διαρκές συνέδριο του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου, τόνισε η πλευρά του Νίκου Παππά.

Η εφημερίδα Αυγή θα αναλάβει όπως φαίνεται με ειδικές ενότητες για τις εκλογές, να προωθήσει τις εμφανίσεις των υποψηφίων προέδρων, ενώ θα υλοποιηθεί και η δημιουργία σποτ προκειμένου να διαφημιστεί η διαδικασία.