Στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «Δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Ο κύριος Μητσοτάκης πέρασε από νέες εκλογές, όπως κι εμείς. Ως δυο ηγέτες νικητές των εκλογών θέλουμε να κάνουμε βήματα προς θετική κατεύθυνση».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «εγώ από τον ίδιο, το βασικότερο θέμα που του έθεσα είναι σχετικά με τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τα ξεπεράσουμε αυτά… Να ξεπεράσουμε το θέμα με τους μουφτήδες. Και οι πρεσβευτές μας θα κάνουν συναντήσεις, θα κάνουν τις προετοιμασίες όπως και οι υπουργοί Eξωτερικών μας, και αργότερα οι δυο ηγέτες θα συναντηθούμε και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

«Η Τουρκία και η Ρωσία είναι στην ‘ίδια σελίδα’ σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα» τόνισε ακόμα ο Ερντογάν και συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα θα παραταθεί»