Εμμέσως πλην σαφώς κατά των αμβλώσεων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος – Νίκη, Δημήτριος Νατσιός, κατά την πρώτη του ομιλία στη Βουλή. Παίρνοντας τον λόγο στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πολιτικός αρχηγός τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε τη χάραξη εθνικής πολιτικής για την οικογένεια αλλά τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ήταν αρνητικά για το δημογραφικό».

Ακολούθως προέβη σε έμμεση αναφορά στο θέμα των αμβλώσεων, καθώς διερωτήθηκε «ποιο θα είναι αντικείμενο αυτού του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;». Για να προσθέσει: «Κατά την άποψή μας, πρέπει να προστατεύσει το αγέννητο παιδί».

Θυμίζουμε ότι η Νίκη στην ιστοσελίδα της έχει χαιρετίσει «με ικανοποίηση και αισιοδοξία, όπως αναφέρει, την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. η οποία ανέτρεψε την σχετική απόφαση στην υπόθεση «Roe v. Wade», που αναγνώρισε ως συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας την άμβλωση, παραβλέποντας τα δικαιώματα του κυοφορούμενου ανθρώπου. Η ως άνω ανατραπείσα, σκοταδιστική και βάναυση απόφαση, επηρέασε ιδεολογικά ολόκληρα κινήματα στην Δύση και οδήγησε στη δολοφονία εκατομμυρίων εμβρύων στον σκοτεινό βωμό της επίκλησης επίπλαστων δικαιωμάτων. Μέχρι και σήμερα είναι αμέτρητα τα κοινωνικά δράματα, με θύματα τα κυοφορούμενα έμβρυα, τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Η Ελλάδα το 1986 προχώρησε την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, παρασυρμένη από την ιδεολογική ηγεμονία των επίπλαστων δικαιωμάτων. Ένα νομοθέτημα-όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ζωής και της Αγάπης για τον άνθρωπο, το οποίο σήμανε την πνευματική και δημογραφική κατάρρευση της χώρας».

Αναφερόμενος κατά τη σημερινή του ομιλία στην ενίσχυση της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που απειλεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νίκη» ζήτησε φοροαπαλλαγές που θα αυξάνονται γεωμετρικά ανάλογα με τον αριθμό των μελών. Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προεκλογικά δεν είπε τίποτα για τον γάμο ομοφύλων που προωθεί τώρα, και έκανε λόγο για προσβολή της παράδοσης και ευθεία προσβολή του Συντάγματος.