«Καραμπόλες» φαίνεται πως φέρνει η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών με την τελική κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στις 47 από τις 48 που είχε, ενώ το ΚΚΕ εκλέγει 21 βουλευτές αντί για 20.

Αναλυτικά:

  • Η Νέα Δημοκρατία χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η Μαρία Πολύζου δεν εκλέγεται. Το κυβερνών κόμμα είναι εκείνο που χάνει την έδρα που καταλήγει στο ΚΚΕ στα Ιωάννινα, με τον Γιώργο Αμυρά να μένει εκτός Βουλής. Από τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας φεύγει και η έδρα της Δυτικής Αττικής, με τον Σταμάτη Πουλή να μένει εκτός.
  • Για εξισορρόπηση, ο Γιάννης Τραγάκης, ο αρχαιότερος βουλευτής που εξελέγη για πρώτη φορά το 1974, παίρνει τελικώς την έδρα της Β’ Πειραιά, ενώ στη Βουλή μπαίνει και ο Θεόφιλος Λεονταρίτης από τις Σέρρες. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα που έπαιρνε στις Σέρρες και μένει εκτός ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.
  • Το ΚΚΕ παίρνει την έδρα των Ιωαννίνων και εκλέγει τον Νίκο Έξαρχο.
  • Η Πλεύση Ελευθερίας κερδίζει την έδρα Επικρατείας που χάνει η Νέα Δημοκρατία και εκλέγει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, Αλέξανδρο Καζαμία. Χάνει την έδρα στη Β’ Πειραιά, όπου εκλεγόταν ο Χρήστος Αρίδας.
  • Η Νίκη χάνει την έδρα της Α’ Αθήνας, όπου βρισκόταν ο επικεφαλής της Δημήτρης Νατσιός και πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Αντ’ αυτής κερδίζει βουλευτή στη Δυτική Αττική, την οποία και καταλαμβάνει ο Γιώργος Παλαιτσάκης.