Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «μεγάλος χαμένος», ενώ τόνισε ότι πρέπει να βγουν στο κόμμα μπροστά «περισσότερα νέα στελέχη».

Μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», είπε ότι «απευθύνω μια έκκληση: να προσδιοριστεί άμεσα πότε θα συνεδριάσουν το Εκτελεστικό Γραφείο, που είναι άτυπο όργανο, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή».

«Χρειάζονται ολοένα και περισσότερα νέα πρόσωπα στην εμπροσθοφυλακή της συλλογικής μας προσπάθειας, μαζί με την αναγκαία ιστορική πείρα που έχει ανάγκη κάθε κόμμα. Αυτό πρέπει να οργανωθεί αποτελεσματικά και να μην είναι το μόνο, χρειαζόμαστε συλλογικές αλλαγές σε όλα. Είναι μια δύσκολη στιγμή για κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκράτη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δήλωσε ότι «επομένως, για εμάς, το καθήκον μας είναι, συλλογικά και συντεταγμένα να κάνουμε την αποτίμηση, την αυτοκριτική και τις αλλαγές, που είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση. Και αυτά να τα κάνουμε, ενώ ταυτόχρονα, θα ασκούμε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν είναι καθόλου καλή, αλλά αντιθέτως, νομίζω ότι θα συνεχίσει το αρνητικό έργο της προηγούμενης τετραετίας και σε κάποιους τομείς θα το επιταχύνει, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν».

«Η ευθύνη για την αποτυχία είναι συλλογική και πρέπει να κάνουμε ουσιαστική αυτοκριτική, λιγότερο επιφανειακή απ’ αυτή που κάναμε μετά την ήττα του 2019. Και να τα πιάσουμε όλα σε αυτή τη συζήτηση: Φυσιογνωμία, πρόγραμμα, πολιτική, επικοινωνία, δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητα κόμματος, σχέσεις του με την κοινωνία. Όχι μόνο τα πρόσωπα», πρόσθεσε στη συνέχεια.