Ντιμπέιτ μπορεί να μην έγινε τελικά αλλά κατά κάποιο τρόπο αυτό επιχειρήθηκε χθες να γίνει μεταξύ των δυο κεντρικών πρωταγωνιστών, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Πώς; Με τις διακαναλικές τους συνεντεύξεις, του μεν προέδρου της ΝΔ στο Λαύριο, από ένα χώρο που τον είδαμε να γίνεται σημείο αναφοράς και πάλι στα πολιτικά τα τελευταία χρόνια επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Από εκεί έδωσε λοιπόν την συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής. Το ίδιο έκανε και λίγο αργότερα προς το μεσημέρι -δεν ήταν και η καλύτερη ώρα καθώς στις δυο το μεσημέρι είναι ώρα φαγητού κλπ- ο Αλέξης Τσίπρας από το Γκάζι και συγκεκριμένα από το Gazarte έναν ωραίο χώρο, απ΄ όπου έθεσε και αυτός το διακύβευμα των εκλογών και επί της ουσίας της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

…και Γιάννενα

«Στα Γιάννενα… με δυο παπούτσια πάνινα» λέει το τραγούδι και σίγουρα δεν είναι δυο τα παπούτσια, αλλά δυο οι πολιτικοί αρχηγοί που θα βρεθούν σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για προεκλογικές ομιλίες. Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και με διαφορά περίπου μιάμισης ώρας οι Μητσοτάκης και Τσίπρας θα είναι στα Γιάννενα για να μιλήσουν σε ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντίστοιχα.

Άρωμα γυναικών

Όπως όλα δείχνουν σε μια εβδομάδα από τώρα θα συζητάμε για το ποια κυβέρνηση θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιοι θα είναι υπουργοί και ποιοι όχι, εάν κάποιοι αναβαθμίστηκαν ή υποβαθμίστηκαν, κλπ. Αυτό που έμαθα και είναι οριστικό, διότι ονόματα διάφορα σας ανέφερα και τις προηγούμενες ημέρες, αφορά την παρουσία αρκετών γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σημειώστε ονόματα: Νίκη Κεραμέως, Σοφία Ζαχαράκη, Μαρία Συρεγγέλα, Έλενα Ράπτη, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αλλά και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, όπως μαθαίνω, η Άννα Ροκοφύλλου.

Ενοχλημένος με την υπερπροβολή της Κωνσταντοπούλου, ο Τσίπρας

Ενοχλημένος για την υπερπροβολή συγκεκριμένου κόμματος, μαθαίνω πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Από τον Κορυδαλλό, όπου μίλησε χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφερόμενος στα μικρά κόμματα που διεκδικούν να μπουν στην Βουλή, μεταξύ άλλων, είπε «άλλα [κόμματα] είχαν τρομακτική προβολή στα μέσα ενημέρωσης και φτιάχτηκαν στον σωλήνα τον δοκιμαστικό του Μεγάρου Μαξίμου, κάποια μικρά κόμματα, αυτά που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή». Η τρομακτική προβολή είναι για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας.

Η νύχτα του Ανδρέα

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά θα γίνει την προσεχή Τετάρτη από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Πολύεδρο (Κανακάρη 147 στην Πάτρα) στις 20:30, που θα είναι αφιερωμένη στον Αχαιό πολιτικό, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και περίπου 21 χρόνια πρόεδρό του, Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα από την προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού θα έρθουν στο προσκήνιο ξεχωριστές στιγμές για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την εποχή, όπως λένε οι διοργανωτές, που γεννιόταν το όνειρο. Το ενδιαφέρον είναι ότι θα έχουμε δυο ιδιαίτερες αφηγήσεις των παιδιών του, του προέδρου του Ιδρύματος και πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του νυν ευρωβουλευτή Νίκου Α. Παπανδρέου.

Η σύναξη για τον Ανδρέα

Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα κατά τις επτά και μισή, κοντά στην Χαριλάου Τρικούπη, στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνει η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα που αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο, «Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν μετανιώνω για ό,τι κι αν έζησα γι’ αυτό αποφασίζω να σ’ τα διηγηθώ – Ψίθυροι από το δωμάτιο της Εξουσίας» (εκδόσεις Αρμός). Η σύνθεση της εκδήλωσης και σαν την παραθέτω έχει ενδιαφέρον και θα υπάρξουν σίγουρα και πολιτικά μηνύματα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Και πως να μην έχει όταν στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και θα μιλήσουν, εκτός από τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος από τη ΝΔ, αλλά και οι Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης και Τηλέμαχος Χυτήρης από το ΠΑΣΟΚ.

Ενεργός ο Σαμαράς

Στην Καλαμάτα βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό και τοπικό βουλευτή Αντώνη Σαμαρά, την Νίκη Κεραμέως,τον Στέλιο Πέτσα, τον Κώστα Καραγκούνη και την ευρωβουλευτή Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Να σημειώσω και για όσους δεν ξέρουν, ότι όλοι, πλην της Ν. Κεραμέως που ομνύει πίστη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι σκληροί σαμαρικοί.

«Συνύπαρξη» Μπουτάρη, Γεωργιάδη, Τανιμανίδη

Στο Balthazar, το δημοφιλές εστιατόριο και μπαρ της πόλης συμφερόντων της οικογένειας Πιτσιλή, φαίνεται ότι όλοι οι καλοί χωρούν. Και μάλιστα κατά έναν τρόπο «συνυπάρχουν» με έναν τρόπο απροσδιόριστο. Γιατί όπως με πληροφορούν στο μαγαζί της οδού Τσόχα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο μέχρι πρότινος επικεφαλής και ιδιοκτήτης της Μπουτάρης, Κωνσταντίνος Μπουτάρης, ο οποίος μετά την εξυγίανση και πώληση της εταιρείας του στον Ηλία Γεωργιάδη της Premia και των επιχειρηματιών που απαρτίζουν το επενδυτικό σχήμα της Sterner Stenhus Ελληνικά Οινοποιεία, εταιρείας ειδικού σκοπού που έχει συσταθεί με αντικείμενο την δραστηριότητα στο κρασί, φαίνεται απαλλαγμένος από το άγχος μίας βεβαρημένης οικονομικά επιχείρησης. Από την άλλη, ο Ηλίας Γεωργιάδης, εθεάθη λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο μαγαζί και κινήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση με τον Κώστα Μπουτάρη. Όμως σας έχω και συνέχεια. Όχι πολύ αργότερα, ο Γεωργιάδης κατευθύνθηκε σε ένα από τα τραπέζια του μαγαζιού, όπου καθόταν ήδη ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας Σάκης Τανιμανίδης, όπου αφού οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χειραψίες και χαιρετισμούς κάθισαν παρέα για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Στον πρώην επικεφαλής της Google το σκάφος του Αγγελόπουλου

Με τίμημα που ανήλθε στα 67,6 εκατομμύρια δολάρια αγόρασε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ, σούπερ γιοτ Alfa Nero, το οποίο εγκαταλείφθηκε στη Αντίγκουα τον Μάρτιο του 2022 μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Έχει μήκος 267 πόδια, ενώ διαθέτει πισίνα που μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο. Η κατασκευή του χρονολογείται το 2007 στα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco και είχε ναυπηγηθεί αρχικά για το ζεύγος Αγγελόπουλου, στην ιδιοκτησία του οποίου παρέμεινε έως και το 2011 όταν και μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Flying Dutchman Overseas Ltd με έδρα τα νησιά Κέιμαν. Τελευταίος ιδιοκτήτης του ήταν ο Αντρέι Γκουρίεφ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με δραστηριότητα στον τομέα των λιπασμάτων, ενώ μετά την εγκατάλειψή του στην Αντίγκουα είχε συσσωρεύσει χρέη αρκετών εκατομμυρίων.

Εταιρεία συμμετοχών από τον Γιώργο Βασιλάκη

Το νέο απόκτημα του Γιώργου Βασιλάκη, της γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών (Aegean, Autohellas) αποτελεί η εταιρεία Whisper Συμμετοχών, η οποία συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 72,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως με πληροφορούν οι γνωρίζοντες. Η καινούργια εταιρεία εκτός από την συμμετοχή της μέσω επενδύσεων σε εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων αλλά και την απόκτηση, εκμετάλλευση και διαχείριση σκαφών, με σκοπό τη μίσθωση ή και την πώλησή τους.

Στιγμές χαλάρωσης για τη Σοφία Ζαχαράκη

Το Balthazar όπως φαίνεται δεν αποτελεί στέκι μόνο για επιχειρηματίες όπως σας είπα νωρίτερα. Γιατί εκεί, δύο ημέρες μετά την «συνύπαρξη» που σας προανέφερα, βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ και η υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρώην υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Για την ίδια, η οποία ένα από τα πιο φερέλπιδα στελέχη στη νέα γενιά πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μία ευκαιρία να διαφύγει από το βαρύ προεκλογικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα της στέκια, όπου στον κήπο του αναζητά τις λίγες στιγμές μακριά από το πιεστικό καθημερινό της πρόγραμμα.

Τίτλοι τέλους για το Mikel στο Κολωνάκι

Ρολά κατέβασε οριστικά όπως μαθαίνω το κατάστημα της Mikel Coffee Company στο Κολωνάκι. Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε λειτουργήσει αρχικά ως franchise με τη συμμετοχή του Μάκη Τσέλιου. Η πορεία του όμως δεν ήταν η αρχικά αναμενόμενη καθώς από το 2014 που λειτούργησε δεν έπιασε τα «νούμερα» που είχε βάλει στόχο ξεκινώντας. Στην πορεία η μητρική εταιρεία, Mikel, του Λευτέρη Κυριακάκη, με έδρα τη Λάρισα, αποφάσισε για λόγους κύρους και γοήτρου να διατηρήσει ανοιχτό το κατάστημα, το οποίο από franchise μετατράπηκε σε εταιρικό. Ωστόσο και πάλι τα δεδομένα δεν άλλαξαν καθώς η επισκεψιμότητα παρέμεινε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Εν τέλει η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του, αφήνοντας χώρο στον «ισχυρό» της οδού Κανάρη, τα Carpo της οικογένειας Κοντόπουλου, όπου καθημερινά γίνονται ουρές για ένα ποτήρι καφέ και για ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς.