Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη για τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου και διαφώνησε μαζί του, τονίζοντας ότι ο λαός δεν διακατέχεται από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Ο υποψήφιος με την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν εκλέχτηκε, μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και δήλωσε ότι «ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι να μην το έχουμε και εμείς. Να μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

Επίσης, είπε ότι «ο Τσίπρας έπαιξε ρόλο σπουδαίο αυτό το κόμμα να πάει από το 4, στο 16, στο 27, στο 35, στο 36, στο 31, στο 20. Ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους σήμερα, μεγάλο τα προηγούμενα χρόνια. Και θα παίξει ρόλο να γίνει μεγάλο ξανά».

Παράλληλα, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα κόμμα με πολύ ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη». Και συνέχισε, λέγοντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «τον τιμά το γεγονός ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα και σε πολιτικό επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι μπροστά, είναι όρθιος, μας εμψυχώνει όλους και μας οδηγεί».