Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Παιδείας στον νέο υπηρεσιακό υπουργό και η Νίκη Κεραμέως σε αποχαιρετιστήρια ομιλία που έδωσε, τόνισε ότι «αγάπησε αυτό το ταξίδι», παρά «τις φουρτούνες».

«Μιλάμε για έναν ωκεανό αντικειμένων, ανθρώπων, προκλήσεων, μία θάλασσα όχι πάντοτε ήρεμη και καλοτάξιδη, αλλά με συχνούς ανέμους και τρικυμίες. Παρ’ όλα αυτά, και με το χέρι στην καρδιά, ομολογώ ότι αυτό το ταξίδι το αγάπησα. Με τις νηνεμίες και με τις φουρτούνες, με τις λαμπρές στιγμές του και με τα λάθη και τις αστοχίες μας, με την ποικιλομορφία και τις εκπλήξεις του», είπε κατά την παράδοση στον υπηρεσιακό υπουργό Χρήστο Κίττα

«Και αν κάποιοι λένε ότι το υπουργείο αυτό είναι “ηλεκτρική καρέκλα”, για μένα είναι η μεγαλύτερη τιμή να έχω θητεύσει στο υπουργείο αυτό. Η επένδυση στην Παιδεία είναι από τις πιο σημαντικές επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Από την Παιδεία που θα δώσουμε σήμερα στα παιδιά μας, θα εξαρτηθεί τι χώρα θα έχουμε αύριο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η απερχόμενη υπουργός παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της τετραετίας, αναφερόμενη στις πλέον κομβικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τα σχολεία, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τα πανεπιστήμια και τη διά βίου μάθηση, καθώς και στα θρησκεύματα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης: