Αύριο όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ανακοινωθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις νέες εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ η ορκωμοσία της θα γίνει την Παρασκευή. Πιθανότερος υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος άλλωστε είναι και ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων.

Από ΄κει και πέρα έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα για τις υπουργικές θέσεις. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών θα οριστεί ο πρέσβης επί τιμή Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης και ο επίσης πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

 Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός στη θέση του κ. Θάνου Πλεύρη η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστασία Κοτανίδου την οποία το ευρύ κοινό γνώρισε την περίοδο της πανδημίας, ενώ ούτε η Νίκη Κεραμέως θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επειδή σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, η Νέα Δημοκρατία αρχικά επιθυμούσε να διατηρήσει την κα Κεραμέως στη θέση της, προκειμένου να διεξαχθούν εύρυθμα οι εξετάσεις. Ωστόσο και εδώ θα έχουμε αντικατάσταση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και υπουργός Παιδείας αναμένεται να αναλάβει για το χρονικό διάστημα έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές η πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μάρα Νικολαΐδου.