Το στόχο λήψης ενός ισχυρού διψήφιου ποσοστού από τους πολίτες που ζητούσε επιτακτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι επιτυγχάνει τελικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του διακαναλικού exit poll, το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβει ένα ποσοστό μεταξύ 11,5 και 12,5%, διαψεύδοντας τις περισσότερες σφυγμομετρήσεις που τον τελευταίο καιρό έφερναν το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται κάτω από τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Με ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 12% o κ. Ανδρουλάκης ισχυροποιείται στο κόμμα, εάν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη και το γεγονός ότι το Κίνημα κατέρχεται για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι θα διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα, ωστόσο ενδεχομένως να μην μπει στην ουσιαστική διαδικασία διερεύνησης του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης λαμβάνοντας την τρίτη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Θα έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα, αφού δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η Νέα Δημοκρατία, με την οποία θα μπορούσε να συγκυβερνήσει, θα αρνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

Αποτελέσματα – Εκλογές 2023: Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων