Απορρίπτει τις κατηγορίες της Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του ο Αλέξης Γεωργούλης και μάλιστα συνδέει την αποκάλυψη της υπόθεσης με τις εκλογές. Ο ευρωβουλευτής «ανησυχεί» και «λυπάται» που η δημοσίευση της καταγγελίας έρχεται λίγο πριν της εκλογές, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση, ενώ οι Βέλγοι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη επισημαίνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία εναντίον του.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Αλέξης Γεωργούλης - Ελένη Χρονοπούλου

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Η προσοχή μπορεί να επικεντρωθεί στα εξής όσον αφορά στην ανακοίνωση της υπεράσπισης του κ. Γεωργούλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνης Ζαρκαδούλα:

Πρώτον, δεν υπάρχει πρόσβαση στο φάκελο. Αυτό εξηγείται διότι ο πελάτης του δεν έχει περάσει από ακρόαση και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εφόσον υπάρχει ασυλία. Ο ανακριτής θα μπορούσε να δείξει τη δικογραφία αν ήθελε βέβαια αλλά συνήθως κάτι τέτοιο δεν γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί ακρόαση.

Οι Βρυξέλλες εστιάζουν επίσης και σχολιάζουν το γεγoνός ότι η υπεράσπιση αναδεικνύει στην επιχειρηματολογία την χρονική πολιτική συγκυρία που ήρθε στο φως η υπόθεση, λίγο πριν από εκλογές.

Ο κ. Γεωργούλης εκφράζει απορία για τη χρονική στιγμή της έρευνας αναφέρει η ανακοίνωση.

Νέες καταγγελίες στο προσκήνιο

Όσον αφορά στον συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και όλοι απορούσαν τι συνέβη. Ούτε στα τηλέφωνα απαντούσε εύκολα. Αργότερα, έμαθαν για το bullying που έλεγε ότι δεχόταν. Δεν αποκλείεται πάντως τις προσεχείς ημέρες να δει το φως της δημοσιότητας και άλλη επίσημη καταγγελία από κάποιο πρόσωπο.

Η καταγγέλλουσα είναι αποφασισμένη για τη δικαίωσή της και δεν θα αφήσει την υπόθεση να μπει εμπόδιο στην προσωπικότητά της, αλλά θέλει επίσης να αφήσει τη δικαιοσύνη να προχωρήσει, αναφέρουν πληροφορίες.