O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους του κόμματος στη Λάρισα, μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Η επίμαχη ανάρτηση…

Νωρίτερα είχαν προκληθεί αντιδράσεις, με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να επανέρχεται με νέες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, με το γραφείο Τύπου του να αναφέρει σε σχόλιό του ότι η παραίνεση στη χθεσινή του ανακοίνωση «αρχίστε να σβήνετε», κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;

Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;», σημείωσε στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε δηκτικά: «Και με τα θύματα και με τον οχετό;».

Επίσης απάντησε στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

  • Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;», υπογράμμισε στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.