Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η υπόθεση του γνωστού ηθοποιού και ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό που οδήγησαν στην άρση της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας, την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να παραδώσει την έδρα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των βελγικών δικαστικών αρχών. Η καταγγέλλουσα, δικηγόρος με ενεργή πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε δημόσια ανάρτησή της εξηγεί ότι η καταγγελία έγινε το 2020 με τον ίδιο τον κο Γεωργούλη μέσω των δικηγόρων του να αρνείται τις κατηγορίες. Το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει χθες από το Λαύριο «καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή καμία σκιά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός».

Όχι σε εργαλειοποίηση λέει η κυβέρνηση

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης δεν θα κάνει καμία απόπειρα εργαλειοποίησης του θέματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ διαχειρίζεται το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα χωρίς να κάνει πολιτική σπέκουλα.«Οι πράξεις του κ. Γεωργούλη – αν επιβεβαιωθούν από τη Δικαιοσύνη – δεν προσδιορίζουν τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό πρέπει να ισχύει ως απαράβατος κανόνας για όλα τα κόμματα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, επικρίνοντας ωστόσο το ΣΥΡΙΖΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς είπε: «Πολύ ορθά έχει αποβάλει τον κ. Γεωργούλη, δεν έχει κάνει όμως το ίδιο με τον κ. Παππά».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για μια σοβαρή ποινική υπόθεση την οποία έχει αναλάβει η βελγική δικαιοσύνη. Πάντως το θέμα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα, θολώνοντας εν μέρει την καθαρή εικόνα που επιχειρεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ

«Σταθερά. Ακόμη πιο τολμηρά», τονίζει στο νέο σποτ της ΝΔ ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με όσα έγιναν από το 2019 για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Αυτά τα 4 χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Μειώσαμε τους φόρους, την ανεργία, την ταλαιπωρία των πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τα βήματα μπροστά. Σταθερά. Ακόμη πιο τολμηρά», έγραψε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε γειτονιές της Αθήνας και θα γυρίσει όλη την Ελλάδα για να αναδείξει πτυχές του κυβερνητικού έργου, να συνομιλήσει με τους πολίτες, να παρουσιάσει την πρότασή της ΝΔ για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφτεί το Ναύπλιο και την Καλαμάτα. Το Σάββατο αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για να της ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα βρίσκεται στα Χανιά για την πρώτη του επίσημη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

Περιοδεία σήμερα στην Κέρκυρα

Στο νησί των Φαιάκων αναμένεται να περιοδεύσει σήμερα ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνομιλώντας με πολίτες του νησιού, ενώ το απόγευμα στις 19.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας επισημαίνοντας ότι το βασικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν η χώρα θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, εξηγώντας ότι η Ελλάδα το 2023 αλλάζει και συγκρούεται συνεχώς με εκείνη τη χώρα της περιόδου 2015-2019, που δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον, αλλά μόνο θέλει να μας γυρίσει πίσω είτε με τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ με τα «λεφτόδεντρα» των φόρων, είτε με τα ψιθυρίσματα και τα ακατανόητα του ΠΑΣΟΚ.