«Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης

«Στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Αντιδράσαμε ακαριαία και σωστά και ως Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και ως κόμμα γιατί η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο αντιπρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του και «δείχνοντας» συγκεκριμένα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, τόνισε «ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ». Προέτρεψε δε για μεγαλύτερη σοβαρότητα , «πέρα από την ελληνική μικροπολιτική». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα στη δημοσιοποίηση του θέματος κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κομμάτων, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Δεν το γνωρίζω, δεν γνωρίζω τον φάκελο της υπόθεσης, αλλά είναι γεγονός από αυτά που διαβάζω και ακούω από τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, η αρχική καταγγελία έγινε το 2020, ανώνυμα, χωρίς να δοθεί το όνομα του θύτη. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές το όνομα του θύτη διευκρινίστηκε πολύ αργότερα. Τα τρία χρόνια που πέρασαν ως σήμερα είναι πολύς χρόνος. Είναι αρμόδιες οι βελγικές αρχές να εξηγήσουν, αν ερωτηθούν από τους δημοσιογράφους, γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος να έρθει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τη στιγμή όμως που ήρθε, επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η θέση μας ήταν σαφής: εκτός πλέον της ευρωομάδας μας και του κόμματος ο Αλέξης Γεωργούλης, για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή».