Η Λιάνα Κανέλλη μίλησε σήμερα σε συνέντευξή της για την τροπολογία – ρύθμιση που αφορά τον αποκλεισμό της εισόδου του κόμματος Κασιδιάρη, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με την ίδια, «με το ΚΚΕ στη θέση του, ο λαός χτυπάει τον φασισμό παντού».

Όπως ανέφερε η κ. Κανέλλη στην εκπομπή «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια αν είναι υπέρ του μπλόκου της κυβέρνησης ή αν θεωρεί πως θα πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος, η κ. Κανέλλη απάντησε πως «έχω ιστορικό λόγο, ως ΚΚΕ, να μην εναποθέτω τις ελπίδες μου στις απαγορεύσεις, αλλά μόνο στον λαό. Ξέρετε κάτι, αν ήθελε η κυβέρνηση να αποκλείσει τους φασίστες, ειδικά την εγκληματική οργάνωση, την οποία εκπροσωπεί ο Κασιδιάρης, θα έπρεπε, πρώτα από όλα, να έχει τελειώσει τη δίκη. Και αυτή και η προηγούμενη (κυβέρνηση)».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «αν είχε τελειώσει η δίκη και είχε καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Έπρεπε να είχε απαγορεύσει στον Κασιδιάρη να κάνει διαγγέλματα μέσα από τη φυλακή. Και η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή, θέλουν να παίξουν, αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι του αντιφασίστα, αφήνοντας, στην πραγματικότητα, τον ελληνικό λαό, κυριολεκτικά, ακαθοδήγητο. Με το ΚΚΕ στη θέση του, ο λαός χτυπάει τον φασισμό παντού».

Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη κατέληξε λέγοντας «φαντάζεστε να ήθελα εγώ να αντιμετωπίσω τον Κασιδιάρη δι’ απαγορεύσεως, δηλαδή να έρθει μέσα στη Βουλή και να τον πλακώσω στα χαστούκια; Όχι, όχι… δε θα γίνω εγώ τετράποδο. Θα παραμείνω δίποδο, δηλαδή όρθιος άνθρωπος. Μόνο έτσι αντιμετωπίζονται οι φασίστες».