Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς, αποκάλυψε πως θέλει να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. «Δεν ταυτίζομαι αποκλειστικά με κάποιο κόμμα», είπε ο Παππάς μιλώντας για την παρότρυνση από τη Λιάνα Κανέλλη αλλά και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα.

«H ιδέα έχει γεννηθεί εδώ και καιρό μέσα στο κεφάλι μου όταν πολλοί φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι με προσέγγιζαν και με παρότρυναν να ασχοληθώ με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα», είπε στο Radcast o Νίκος Παππάς και εξήγησε τους λόγους που σκέφτεται πολύ σοβαρά να βρεθεί αντίπαλος στη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας με τον Κώστα Μπακογιάννη: «Κάποια στιγμή χτύπησε και το τηλέφωνο μου, ύστερα από μια ενέργεια που είχε γίνει. Ήταν η Λιάνα Κανέλλη, η οποία με συνεχάρη και με ευχαρίστησε, παροτρύνοντας με και αυτή να ασχοληθώ με τα κοινά. Το ίδιο συνέβη και με ένα τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα.

Άρχισε σιγά – σιγά άρχισε να καλλιεργείται πιο έντονα μέσα μου αυτή η ιδέα. Από την άλλη βέβαια, δεν ταυτίζομαι αποκλειστικά με κάποιο κόμμα, άρα τα αυτοδιοικητικά έμοιαζαν για εμένα μονόδρομος.

Πόσω μάλλον για έναν τόπο που έχω μεγαλώσει, έχω ανδρωθεί, ξέρω τις ανάγκες, ξέρω τον παλμό της. Έτσι, σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω και να διεκδικήσω τον Δήμο της Αθήνας».