Λίγη ώρα μετά τα δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ περί υποψηφιότητας της Ελλάδας μαζί με τις Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, το Υφυπουργείο Αθλητισμού φρόντισε να προχωρήσει σε διάψευση, τονίζοντας ότι ισχύουν όσα είχε πει ο Λευτέρης Αυγενάκης στις 8 Φεβρουαρίου.

Τα ρεπορτάζ σε ξένα ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα επικαλούνταν και πηγές στη FIFA, παρουσίασαν ως δεδομένη, ως επίσημη πλέον την κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω κύκλων, οι οποίοι αναφέρουν τα εξής…

«Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030». Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ως απάντηση στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.

Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί «επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας».