Για το δυστύχημα στα Τέμπη που βυθίσε στο πένθος την Ελλάδα και τα όσα ακούστηκαν περί απαγόρευσης στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο μίλησε το πρωί της Τρίτης (7/3) ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε ο υπουργός Υγείας στο Mega.

«Οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την υποστήριξη ψυχολόγων. Oι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν» τόνισε αναφερόμενος στο ότι υπάρχουν συγγενείς των θυμάτων που θα προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA γιατί δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.