Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Λάρισα και έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου, με τον πρωθυπουργό να ξεναγείται στην πόλη και να έχει τετ α τετ με τους κατοίκους, κατά την διάρκεια της περιοδείας του.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του. Εκεί τον υποδέχθηκαν τοπικά στελέχη, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και η διοίκηση του Συνεταιρισμού, η οποία πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα με το μεγάλο deal με Ιαπωνική εταιρεία για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης σκόρδου στην περιοχή.

Μάλιστα, για τη νέα αυτή επένδυση ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση.

Εθιμοτυπικά, στον πρωθυπουργό ο κ. Κουκούτσης δώρισε κρασί αλλά και… σκόρδα μαζί με ένα καλάθι τοπικών προϊόντων. «Για το κακό το μάτι, να μη σας πιάνει μάτι πρόεδρε…» είπαν παρευρισκόμενοι.

Τσιγάρο, Guns n Roses και σουβλάκια

Όπως αναφέρει το politic.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στους δρόμους της Λάρισας, όταν ένας ηλικιωμένος τον πλησίασε με τσιγάρο στο χέρι και του εξιστόρησε κάποια γεγονότα από το παρελθόν, με τον πρωθυπουργό να τον ακούει προσεκτικά, λέγοντας του παράλληλα ότι πρέπει να κόψει το κάπνισμα.

Επίσης, εμφανίστηκε ενημερωμένος και για την πολυαναμενόμενη συναυλία του καλοκαιριού Guns n Roses. Συγκεκριμένα, τον πρωθυπουργό πλησίασε ένας πολίτης που φορούσε σκούφο του γνωστού συγκροτήματος, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να σχολιάζει «έρχονται», αναφερόμενος προφανώς στη συναυλία του προσεχούς καλοκαιριού που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν, συνέχισε την βόλτα του στην πόλη της Λάρισας και σύμφωνα με το tinealarissa.gr συνάντησε τυχαία μαθητές του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, οι οποίοι είχαν μόλις καθίσει για να παραγγείλουν στο ψητοπωλείο «Λαδόκολα» που βρίσκεται στο Φρούριο Λάρισας. Έτσι, έκανε μια στάση στο τραπέζι των μαθητών και χαριτολογώντας τους ρώτησε: «Τι θα κεράσετε παιδιά;».

Οι μαθητές γέλασαν, τον αναγνώρισαν και του ζήτησαν να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ευδιάθετος ο πρωθυπουργός τους ρώτησε «τι τάξη πηγαίνουν», συνομίλησε μαζί τους και σαφώς δεν τους αρνήθηκε τη φωτογραφία, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκε και με τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου.

Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Μετά τον Πλατύκαμπο και την βόλτα στην πόλη της Λάρισας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πάρκο Καινοτομίας «JOIST», στη Λάρισα, που λειτουργεί από τον Μάιο του 2022.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, πρόκειται για ένα δυναμικό phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design και αποτελεί το μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε κι αυτή την αναπτυξιακή πτυχή. Δεν τη συνδέουμε συχνά με τη Λάρισα, σκεφτόμαστε τη Λάρισα ως μία πόλη που πρωτίστως ασχολείται με τον αγροτικό τομέα. Το γεγονός ότι μετατρέπεται σε ένα κέντρο καινοτομίας με δράσεις που πραγματικά είναι ανταγωνιστικές, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό», τόνισε σε δηλώσεις ο πρωθυπουργός.

Επόμενη στάση ήταν το Future Learning Lab, όπου ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να κάνει χρήση της πλατφόρμας AR GIGXR, μέσω της εφαρμογής hoolens (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας) και να δει τα ρομποτ «ducky code» , τα οποία στόχο έχουν να διδάξουν, κυρίως σε παιδιά, τις βασικές αρχές του προγραμματισμού. Μαζί με το ρομπότ JOY, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Co-working Space, τον κοινόχρηστο χώρο εργασίας και συνεργασίας του Πάρκου Καινοτομίας και το κεντρικό αμφιθέατρο του «JOIST».