Τριήμερο πένθος για την απώλεια του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και για το λόγο αυτό αναστέλλονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο διάστημα. Κατόπιν αυτού αναβάλλεται και η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματεία που θα επικύρωνε τους υποψηφίους ανά την Ελλάδα ενόψει των προσεχών εθνικών εκλογών και σύμφωνα με την Κουμουνδούρου θα ανακοινωθεί τις προσεχώς νέα ημερομηνία συνεδρίασης του οργάνου, ενώ σήμερα θα μιλήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του βουλευτή Δωδεκανήσων και πρώην υπουργού, με τον Α’ αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου να αναφέρει από μικροφώνου πως «η εβδομάδα ξεκινά με μια δυσάρεστη είδηση για το ελληνικό κοινοβούλιο. Πριν λίγο απεβίωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ήταν 51 ετών παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών».