Η Ελλάδα και η Αργεντινή είναι χώρες που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους και ούτε ένα καταγεγραμμένο πρόβλημα για δεκαετίες και η γέφυρα που τις συνδέει είναι οι χιλιάδες πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζουν και ευημερούν στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην τελετή ανακοίνωσης της δωρεάς της Ελλάδας στον δήμο Μπερίσο. Με τη δωρεά αυτή και σε συνεργασία με τον δήμο Μπερίσο και την τράπεζα Banco Nación, θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με την ονομασία «Ελλάδα» (Grecia), με στόχο τη στήριξη της νεολαίας και του αθλητισμού.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως το Μπερίσο ενσαρκώνει το ολυμπιακό ιδεώδες συνύπαρξης άνω των είκοσι κοινοτήτων και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι στην πόλη αυτή δραστηριοποιείται η αρχαιότερη ελληνική κοινότητα στη Λατινική Αμερική.

Επίσης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Μπερίσο, την τράπεζα Banco Nación και προσωπικά την πρόεδρο της Σιλβίνα Μπατάκη (Silvina Batakis), για τη συνεργασία γι’ αυτό το έργο, ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε τα γήπεδα αυτά να δώσουν την ευκαιρία να υπάρξουν νέοι οι οποίοι θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα της Αργεντινής στο μέλλον. «Θα μου επιτρέψετε και μία μικρή προσωπική νότα. Υποστηρίζω στην Ελλάδα μία ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός. Θα χρειαζόμασταν μερικές εξαιρετικές μεταγραφές από την Αργεντινή τα επόμενα χρόνια» προσέθεσε.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Νίκος Δένδιας συνεχάρη τους πολίτες της Αργεντινής για την τεράστια νίκη της εθνικής τους ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και παρατήρησε: «Βλέποντας νέα παιδιά με τις φανέλες της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και τις αργεντίνικες και τις ελληνικές σημαίες καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του Μαραντόνα και του Μέσι. Τόσο οι συμπατριώτες μου, αλλά και εγώ αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο ως άθλημα, αλλά και ως προσπάθεια που χτίζει συνειδήσεις, δυνατότητα συνεργασίας, εφευρετικότητα, αποτελεσματικότητα».

Σημειώνεται πως η τελετή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Γκαμπριέλ Κατοπόδη, της προέδρου της τράπεζας Σιλβίνα Μπατάκη (Silvina Batakis) -αμφότεροι ελληνικής καταγωγής- και του δημάρχου Φαμπιάν Γκαλιάρντι.