Στο σκάνδαλο Qatargate εστιάζει και σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corrriere della Serra, με το δημοσίευμά της να αναφέρεται στο γεγονός ότι η Εύα Καιλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι αγόρασαν, έναντι περίπου 300.000 ευρώ, έκταση επτά στρεμμάτων στην Πάρο, σε περιοχή στη θέση Βουνάλια, στα όρια του οικισμού Ιστερνίου, όπου χτίζονται εξοχικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών.

«Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, πριν από την επιχείρηση που οδήγησε σε συλλήψεις για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασσική επιχείρηση “ανακύκλωσης” που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο πανέμορφο νησί της Πάρου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, ένα από τα βασικά πρόσωπα του σκανδάλου είναι η Εύα Καϊλή στο σπίτι της οποίας και σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο αλλά ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του».

Το πεδίο των ερευνών επεκτείνεται και σε άτομα που απλά είχαν σχέσεις με τους υπόπτους όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί το αξίωμά του ως προπέτασμα καπνού για τη σχέση του με τις μυστικές υπηρεσίες του Ραμπάτ. «Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το σπίτι στην Πάρο

Πρόσφατα είχε μιλήσεις στην ΕΡΤ ο αρχιτέκτονας μηχανικός που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας, Βαζαίος Πετρόπουλος, σημειώνοντας: «Από διώροφα σπίτια με υπόγειο και πισίνα θα γίνουν ισόγεια σπίτια με υπόγειο και πισίνα. Είχαμε κάνει τα σχέδια, έχουν κατατεθεί στην πολεοδομία αλλά η άδεια δεν έχει εκδοθεί. Όχι, δε μεσολαβούσε εταιρία. Στο όνομά της ήταν, και στο όνομα του συντρόφου της».

Συνολικά 280 τετραγωνικά μέτρα από την έκταση είναι οικοδομήσιμα, ενώ σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό, στόχος του ζευγαριού ήταν το οίκημα να γίνει παραθεριστική κατοικία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα: «Είχαμε κάνει 3-4 συναντήσεις. Ήθελαν ένα σπίτι για εκείνους για να μένουν το καλοκαίρι που θα έρχονται, όλος ο σχεδιασμός γινόταν για να κάνει ένα σπίτι για την οικογένειά της. Πέσαμε από τα σύννεφα με την ιστορία αυτή, γιατί τουλάχιστον η Καιλή ήταν πολύ καλή, μου έκανε εντύπωση ότι μία τέτοια γυναίκα να είναι μπλεγμένη σε τέτοια πράγματα».