Ο Νίκος Δένδιας μίλησε στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και ξεκαθάρισε πως βασικοί πυλώνες για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, είναι τόσο ο σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα, όσο και στην εθνική κυριαρχία.

«Ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και η αποχή από τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας».

«Η υποστήριξή μας προς την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας είναι βασισμένη σε αρχές και ακλόνητη. Μέσω της παροχής πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης», σημείωσε στη συνέχεια.

Η Διάσκεψη αυτή «πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, στις αρχές του χειμώνα, αντιμετωπίζοντας υψηλό κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα της Ουκρανίας. Πρέπει επίσης να συμβάλουμε, στη μεταπολεμική εποχή, στην ανασυγκρότηση της χώρας». «Η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει και συνεχίζει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ποσοτήτων φαρμάκων και προμηθειών», επεσήμανε.

«Η Ελλάδα δεσμεύεται να συμβάλει, μέσω αυτής της συλλογικής προσπάθειας, με πρακτικό και άμεσο τρόπο στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πρόκλησης στην Ουκρανία», κατέληξε στη τοποθέτηση του.