Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο νομοσχέδια ή προτάσεις νόμου με υπογραφές υπουργών ή βουλευτών χωρίς εκείνοι να το έχουν πράξει, καθώς άλλοι υπέγραψαν αντί γι’ αυτούς ή απλώς έβαλαν το όνομά τους. Αυτό όμως απ’ ότι φαίνεται δεν συνέβαινε μόνο στη χώρα μας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο Τζακ Πάροκ, ο οποίος εργάζεται ως ανταποκριτής του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Deutsche Welle (DW) στις Βρυξέλλες, «η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της οποίας δεν ήταν μέλος».

Ο δημοσιογράφος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ρωτήθηκε «πώς της το επέτρεψαν τα άλλα μέλη της επιτροπής να το κάνει;».

Απάντησε χαρακτηριστικά: «Της επιτρέπεται να το κάνει αυτό. Σε αφήνουν να ψηφίζεις για διάφορα ζητήματα. Υπάρχουν τρόποι για να μπαινοβγαίνουν σε επιτροπές ευρωβουλευτές και να υποκαθιστούν άλλους συναδέλφους τους, να παρακάθονται σε υποεπιτροπές, δεν είναι δηλαδή κάτι το ασυνήθιστο».

Από την έρευνα του κ. Πάροκ προέκυψε ότι η κ. Καϊλή ήταν παρούσα στην ψηφοφορία που διευκόλυνε το καθεστώς παραχώρησης βίζας για τους ταξιδιώτες από το Κατάρ, ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελληνίδα πολιτικός παρέστη και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο στάδιο Al Bayt της παράκτιας πόλης Αλ Χορ, στο παράκτιο βορειοανατολικό Κατάρ.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Πάροκ στον ΑΝΤ1