Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα δημοσιεύματα τα οποία επιμένουν να μιλούν για παρακολουθήσεις και να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον υδράργυρο στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Κάθε Κυριακή συνεχίζεται ένα σήριαλ στο οποίο είμαστε πρωταγωνιστές και πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες», δήλωνε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο newsbeast.gr.

Αυτή την φορά μπήκε στο στόχαστρο ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης με την εφημερίδα Documento να ισχυρίζεται ότι η ΕΥΠ και κατά συνέπεια ο πρωθυπουργός παρακολουθούσαν τον υπουργό.

Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας αντέδρασε έντονα στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!»

Η γραμμή πλεύσης

Αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ εξακολουθούν να συντηρούν το θέμα των παρακολουθήσεων την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και ενώ ψηφίστηκε νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία της ΕΥΠ αλλά και με τα κακόβουλα λογισμικά να τίθεται εκτός νόμου. «Αυτό δείχνει μια ύποπτη εμμονή από την στιγμή που δεν έχουν παρουσιαστεί αποδείξεις», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αλλάξει την στρατηγική της όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτής της υπόθεσης που δηλητηριάζει αργά αλλά σταθερά την πολιτική ζωή του τόπου. «Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι τόνοι θα ανέβουν κατά τι» σημειώνουν. 

Επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήδη από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Κινείται με άλλα λόγια με θεσμικό βηματισμό και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή. 

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνιζε ότι απέναντι  στην διαρκή εκτόξευση λάσπης από την Κουμουνδούρου, που επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση με fake news, προσωπικές επιθέσεις και στοχοποιήσεις, η κυβέρνηση θα καλεί όποιον έχει στοιχεία στα χέρια του να τα προσκομίσει στις αρχές κάτι που δεν έχει συμβεί έως σήμερα.

Σημειώνουν επίσης ότι εκείνοι που επιθυμούν να διαλυθούν όλες οι σκιές και να μην υπάρξουν στο μέλλον και άλλες υποθέσεις σαν αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν κάθε ευκαιρία να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου αλλά αντ’ αυτού ακούσαμε μόνο κραυγές και απειλές.

Μιλούν για ρυπαρά δίκτυα τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του.

Τονίζουν μάλιστα με έμφαση ότι όλο αυτό το κακοστημένο σήριαλ με ένα επεισόδιο την εβδομάδα δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα πουθενά κα ξεκαθαρίζουν ότι θα τους αφήσουν να εκτίθενται μέχρι να λάμψει εντελώς η αλήθεια.

Και εδώ, θυμίζουν σε όλους ότι η χώρα μας διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να συνεχίσει να δηλητηριάζει την ζωή ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία με πολλές παγκόσμιες κρίσεις.