Με καλά νέα για την Ελλάδα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του Μαργαρίτη Σχοινά σε αυτή τη θέση και τόνισε ότι από κοινού πέτυχαν πολλά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Μάλιστα, τόνισε ότι θεωρεί ως κορυφαία στιγμή το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την Ελλάδα να ωφελείται εξαιρετικά καθώς εξακολουθούμε όπως είπε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων με συγκεκριμένο σχέδιο και με δράσεις που αφορούν όλη την κοινωνία.

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή του πρωθυπουργού όσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης που μπορεί να εκληφθεί και ως αιχμή προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε: «Ο τρόπος αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι καθορισμένος από την ιδρυτική πράξη του ίδιου του ταμείου. Κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης με ένα νόμο και ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται γιατί καλλιεργούν προσδοκίες».

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις άλλες προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το διάστημα όπως η μετανάστευση, οι γεωπολιτικές προκλήσεις και ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής.

Σημείωσε ότι περιμένουμε από την Ευρώπη να είναι ακόμα πιο δραστήρια.

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε τα τρία αυτά χρόνια εξωπραγματικά με απειλές χωρίς προηγούμενο. Μάλιστα σημείωσε ότι «κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να πούμε δημόσια κάποιες από τις αποφάσεις στις οποίες είχατε άμεση εμπλοκή κάτω από δραματικές συνθήκες. Θυμάμαι την κρίση στον Έβρο, τη φωτιά στη Μόρια. Όλες αυτές οι κρίσεις μας έκαναν πιο ανθεκτικούς πολύ πιο δυνατούς.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Ο κ. Σχοινάς μίλησε για 4 ευρωπαϊκά εργοτάξια τα οποία αφορούν άμεσα και την Ελλάδα. Όπως είπε είναι η έγκριση της δεύτερης δόσης του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης. Και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι είμαστε στο Champions League του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης ένα άλλο καλό νέο, όπως σημείωσε, είναι η έγκριση του ελληνικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ ύψους 13,6 δις ευρώ. Το χαρακτήρισε «ανάσταση» για τους αγρότες στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί, υπογράμμισε, κάποιες προσαρμογές καθώς η νέα ΚΑΠ έχει περιβαλλοντικό πρόσημο.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Ο κ. Σχοινάς έκανε αναφορά και στην σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ όπου συζητείται το πλαφόν στο φυσικό αέριο κάτι για το οποίο όπως τόνισε δούλεψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και δήλωσε αισιόδοξος ότι τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε στα χέρια μας και αυτό το εργαλείο.

Αναφορά έγινε και στο μεταναστευτικό και την έκτακτη σύνοδο των υπουργών μετανάστευσης στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.