Τις τοποθετήσεις των νέων επικεφαλής μιας σειράς τμημάτων πολιτικής αναμένεται να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το επόμενο Σαββατοκύριακο. Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αλλά αναβλήθηκε σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Γραμματεία φρόντισαν να τοποθετήσουν πρόσωπα απ’ όλες τις τάσεις, καθώς η Κουμουνδούρου επιδιώκει με όλους τους τρόπους τη σύμπνοια ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Άλλωστε όπως τονίζουν με νόημα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου «όποιος επιχειρήσει να τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια στην παρούσα φάση, τα θέματα στρατηγικής έχουν λυθεί από το Συνέδριο, θα λάβει ισχυρή απάντηση». Έτσι, στο πλαίσιο αυτό επικεφαλής στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τοποθετείται ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης με αναπληρώτρια την καθηγήτρια και πρώην πρόεδρο του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Στο Τμήμα της Οικονομικής Πολιτικής επικεφαλής θα είναι η Αναστασία Σαπουνά με αναπληρωτή τον προερχόμενο από την τάση των 53+ Χριστόφορο Παπαδόπουλο. Στο Τμήμα Χρηματοπιστωτικού, επικεφαλής θα είναι η Φρόσω Σταυράκη με αναπληρωτή τον Αντώνη Ελευθεριάδη.

Επικεφαλής στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης ορίζεται ο Νίκος Μανιός με αναπληρώτρια την Ηρώ Ζαβογιάννη, ενώ στο Τμήμα Στεγαστικής Πολιτικής η Όλγα Μπαλαούρα με αναπληρωτή τον Σωτήρη Αλεξίου. Στο Τμήμα Παιδείας τοποθετείται η καθηγήτρια Νομικής του ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου με αναπληρωτή τον Θοδωρή Μπαλτά. Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης επικεφαλής θα είναι η Τόνια Καραγιάννη με αναπληρωτή τον Χρήστο Γρίβα. Στο Τμήμα Δικαιοσύνης θα προΐσταται ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης με αναπληρώτρια τη Λίλα Σουλελέ, ενώ στο Τμήμα Άμυνας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μπαλάφας με αναπληρώτρια την Αγγελίνα Χατζοπούλου και στο Τμήμα Προστασίας του Πολίτη η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη με αναπληρωτή τον Γιώργο Κυριακόπουλο.

Όσον αφορά το Τμήμα Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεφαλής θα είναι ο Σπύρος Δανέλλης, με αναπληρώτρια την Όλγα Αδανίτη και στο Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής ο Γιάννης Βουλγαράκης, με αναπληρώτρια την Αγγελική Βισβίκη. Στο Τμήμα Περιβάλλοντος επικεφαλής θα είναι η Ερμίνα Κυπριανίδου με αναπληρωτή τον Χρήστο Στάικο, στο Τμήμα Ενέργειας ο Νίκος Μαδεμλής με αναπληρώτρια τη Χρυσούλα Μανουσάκη και στο Τμήμα Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος με αναπληρώτρια την Ελένη Κεϊμάλη.

Στο Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου της Κεντρικής Επιτροπής συντονίστριες θα είναι από κοινού η Φωτεινή Κούβελα και η Μαρία Γιαννακάκη. Στο Τμήμα Πολιτισμού επικεφαλής θα είναι η Άννα Χατζησοφιά με αναπληρωτή τον Κώστα Καλδάρα, στο Τμήμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου με αναπληρώτρια την Όλγα Στέφου, στο Τμήμα Αθλητισμού ο Κώστας Αλεξίου, με αναπληρώτρια τη Μαρία Καλουδιώτη και τέλος στο Τμήμα Δικαιωμάτων επικεφαλής θα είναι η πρώην βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφια το 2019 στον Β2’ Δυτικό Τομέα Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου με αναπληρωτή τον Γιώργο Καραμάνο.