Ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου από την εμφάνιση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Καταρχάς συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένουν στο γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κράτησε τρεις ώρες και 45 λεπτά, ο κ. Τσίπρας απάντησε σε όλους και σε όλα.

«Ήταν διαβασμένος, γνώριζε όλα τα θέματα και έδωσε την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα ακόμη και μέσα ενημέρωσης που του ασκούν σφοδρή κριτική» τονίζεται χαρακτηριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μάλιστα ερωτήματα τέθηκαν πολλάκις όχι μόνο από τα πανελλαδικά και τα αθηναϊκά μέσα αλλά και από πολλά επαρχιακά, πέραν της Θεσσαλονίκης. Από το Ιόνιο και τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλία και την Κρήτη.

Το γεγονός ότι ήταν η τελευταία του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν τις επόμενες εθνικές κάλπες, προφανώς και θα έπαιξε το ρόλο του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόλις μπήκε στην αίθουσα και είδε όλους τους δημοσιογράφους συγκεντρωμένους, είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Πάμε για… Μπεν Χουρ;». Παρεμπιπτόντως η πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία των 11 Όσκαρ έχει διάρκεια 3 ώρες και 42 λεπτά.

«Εν αναμονή πρωθυπουργός»

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα, μιλώντας το Σάββατο στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο προς τις παραγωγικές τάξεις, κατέβαλε μια εμφανή προσπάθεια να πείσει το εκλογικό σώμα ότι πλέον είναι «εν αναμονή πρωθυπουργός». «Πολύ σύντομα ο λαός θα επικυρώσει στις κάλπες την ειλημμένη του απόφαση» τόνισε με νόημα (προσθέτοντας και ένα «μάλλον» πάντως), εξαπολύοντας ακολούθως ευρείας κλίμακας επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Έκανε λόγο για πάρτι διαφθοράς και αναξιοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και για παρακρατικούς μηχανισμούς (αναφορικά με τις υποκλοπές) ενώ το ενδιαφέρον του στράφηκε επί αρκετή ώρα προς τη μεσαία τάξη η οποία του είχε… γυρίσει την πλάτη στις εκλογές του 2019.

Κατά τον κ, Τσίπρα, οι επερχόμενες εκλογές του 2023 αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία για μια «νέα αρχή» που θα βγάλει τους πολίτες από την ανασφάλεια. Για το λόγο αυτό, παρουσίασε τις 6 εθνικές προτεραιότητες του κόμματός του, που επί της ουσίας αποτελούν και τη βάση του προεκλογικού/κυβερνητικού του προγράμματος: Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η ενίσχυση του εισοδήματος, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος και η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση.