Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως η πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στις τουρκικές προκλήσεις, τις ενέργειες της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας εν μέσω ακρίβειας, αλλά και την υπόθεση των υποκλοπών.

«Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Όσο για το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ανέφερε ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάρει απαντήσεις από την ΕΥΠ και πως η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε το μήνυμα ότι: «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».