Όντως πραγματοποιήθηκε χωρίς κινητά τηλέφωνα η χθεσινή συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνήλθε προκειμένου να πραγματοποιούν οι ακροάσεις των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση των υποκλοπών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν ο νυν, ο τέως και ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών; Και ναι και όχι είναι η απάντηση.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας είχε συστήσει στους βουλευτές να αφήσουν τις συσκευές εκτός αιθούσης προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα διαρροών των όσων λέγονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, όπως δυστυχώς συνέβη την προηγούμενη φορά. Τα μέλη της Επιτροπής όμως είχαν τα τηλέφωνά τους μαζί στην αίθουσα. Ωστόσο, δεν τα είχαν αφημένα όπως μαθαίνουμε πάνω στο τραπέζι, αλλά στην τσέπη ή στην τσάντα τους, και απενεργοποιημένα. Τουλάχιστον έτσι διαβεβαίωσαν τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ) που βρίσκονταν στην είσοδο.

Θυμίζουμε πάντως ότι σε ανάλογες περιπτώσεις που οι συνεδριάσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, όπως αυτές του Υπουργικού Συμβουλίου, τα κινητά τηλέφωνα των συμμετεχόντων μελών της κυβέρνησης παραδίδονται στην είσοδο, σφραγίζονται σε ειδικά σακουλάκια, γράφεται το όνομα του κάθε κατόχου απ’ έξω, και επιστρέφονται μόλις ολοκληρώνεται η σύσκεψη.