Την ανάγκη άμεσης ευρωπαϊκής παρέμβασης για την ενεργειακή κρίση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός, με επιστολές αλλά και παρεμβάσεις του πρότεινε εδώ και καιρό σειρά μέτρων στην ΕΕ και ζητούσε κοινή ευρωπαϊκή απάντηση. Ανάμεσα στα άλλα ο πρωθυπουργός από τις 9 Μαΐου αναφερόταν στην αυξανόμενη οικονομική απειλή ειδικά από όσα συνέβαιναν στην αγορά φυσικού αερίου προτείνοντας έξι μέτρα», είπε.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό επίπεδο αλλά σημείωσε ότι οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και επανέλαβε ότι τα μέτρα θα είναι μετρημένα και ζυγισμένα. Απόλυτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η στήριξη των πολιτών.

«Ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει δείξει τον δρόμο στον οποίο απαιτείται να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι θετικό που έστω και με καθυστέρηση υιοθετούνται οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων ευρωπαίων ηγετών. Το συμβούλιο των υπουργών ενέργειας είναι ένα πρώτο βήμα. Όπως κάνουμε με συνέπεια θα είμαστε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών να λάβει η Κομισιόν αποφάσεις για το φυσικό αέριο», σημείωσε ακόμα.

Ερωτηθείς από το Newsbeast αν σκέφτεται ο πρωθυπουργός να κάνει ακόμα μια παρέμβαση μετά την καθυστέρηση στις κινήσεις της Ευρώπης απάντησε:

«Είναι συγκροτημένη μια αντίληψη από πολλούς ηγέτες στο πνεύμα των προτάσεων Μητσοτάκη που αφορούν την γενναία παρέμβαση σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά του φυσικού αερίου. Θα επιμείνουμε στην παρέμβαση αυτή. Όλο το προηγούμενο διάστημα ενημερώναμε την Κομισιόν για το σχέδιο και τις παρεμβάσεις μας και νομίζω ότι το βάρος πρέπει να πέσει πλέον σε άμεσα και γρήγορα μέτρα. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις. Οι προτάσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί από τον πρωθυπουργό και πλέον οι πολίτες περιμένουν συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή επιτροπή».