«Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» με αυτή την πρόταση τιτλοφορείται το άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εις βάρος της χώρας μας, προβάλλοντας το τελευταίο αφήγημα της Άγκυρας περί υποτιθέμενων παρενοχλήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από το σύστημα αεράμυνας των πυραύλων S – 300 που έχουμε εγκαταστήσει στην Κρήτη. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η Αθήνα είναι ενοχλημένη από το γεγονός ότι η γειτονική της χώρα αποτελεί «παγκόσμιο παίκτη» και πως στόχος της Ελλάδας είναι να προκαλέσει μια ευρύτερη σύγκρουση.

«Σύμφωνα με ειδικούς η Ελλάδα έχει ενοχληθεί από το ότι η Τουρκία έχει καταστεί παγκόσμιος παίκτης. Αναφέρεται πως στόχος της Ελλάδας είναι ή να προκαλέσει πόλεμο ή να υποχρεώσει στην ενεργοποίηση των S-400 (σ.σ. του πυραυλικού συστήματος που διαθέτει η γειτονική μας χώρα) ώστε να προκαλέσει σύγκρουση Τουρκίας και Δύσης» αναφέρεται στο κείμενο. Και συνεχίζει: «Η παρενόχληση που έκανε η Ελλάδα με τους S-300, αναφέρεται πως είναι σχέδιο με σκοπό να φέρει σύγκρουση Δύσης και Τουρκίας. Μετά τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας, η Τουρκία κατέστη το διπλωματικό κέντρο του κόσμου», κάνοντας μνεία στην εμπλοκή της Τουρκίας όσον αφορά στην ασφαλή μεταφορά σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

«Οι παρενοχλήσεις από την Ελλάδα άρχισαν παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις. Τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν αρχικά με αεροσκάφη και αργότερα με τους ελληνικούς S-300 που δήθεν ήταν «σε υπόστεγα. Η Τουρκία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενεργοποιήσει το δικό της ρωσικό σύστημα S-400, για το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ» υπογραμμίζεται. Και καταλήγει: «Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς τώρα ακόμη και αν δεν χρειάζεται, μετά την παρενόχληση από τους S-300, η Τουρκία απέκτησε το δικαίωμα χρησιμοποιήσει τους S-400. Σε μια τέτοια κατάσταση η Ελλάδα δεν θα μπορεί ούτε αεροπλάνο να πετάξει».