Στο θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη που συζητήθηκε τη Δευτέρα (29/8) στη Βουλή εστιάζει σε δήλωσή της η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη. Όπως τονίζει «ο πρωθυπουργός έδωσε όλες τις απαντήσεις» ενώ σημειώνει πως «ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχασε για μια ακόμη φορά κάθε μέτρο ευθύνης».

Αναλυτικά η δήλωση της Έλενας Ράπτη έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός έδωσε στη Βουλή όλες τις απαντήσεις για το θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη με κοινοβουλευτική ευπρέπεια και με θεσμική υπευθυνότητα την ίδια ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχασε για μια ακόμη φορά κάθε μέτρο ευθύνης και εκτέθηκε πολιτικά μέσα από αντιφάσεις, ψέματα και ένδεια επιχειρημάτων.

Η συνέχεια της διερεύνησης του θέματος θα γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες. Το πολιτικό μέρος της δημόσιας συζήτησης για το θέμα εξαντλήθηκε στη Βουλή. Όποιος πλέον τη συντηρεί δεν νοιάζεται για την ενίσχυση των θεσμών αλλά μόνο για τα μικροπολιτικά του οφέλη.

Εστιάζουμε την προσοχή μας στα πραγματικά προβλήματα και στην ανάγκη να στηρίξουμε την κοινωνία στους δύσκολους μήνες που έρχονται».