Στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη αναμένεται να πέσει για μια ακόμη φορά το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής που ξεκινά εσπευσμένα τις εργασίες της μετά τις θερινές διακοπές. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι θα κληθεί να κονταροχτυπηθεί πολιτικά με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για ένα θέμα που ενδιαφέρει άμεσα τη Χαριλάου Τρικούπη, την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Καλείται δηλαδή όχι απλώς να υπερασπιστεί τις θέσεις του κόμματός του αλλά τον ίδιο τον πρόεδρό του που θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση. Επί της ουσίας δηλαδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, θα αναφερθούν στη συνακρόαση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη χωρίς ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης να βρίσκεται στην αίθουσα καθώς φέρει την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και όχι του βουλευτή. Οπότε όλο το βάρος της υπεράσπισης πέφτει στον κ. Κατρίνη.

Πάντως εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του θέματος, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν θεμιτό να εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν υπάρχει κατ’ εξαίρεση πρόβλεψη προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση και ο κ. Ανδρουλάκης, παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος του εθνικού Κοινοβουλίου. Αυτό όμως θα μπορούσε να το αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων, αν και τυπικά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.