Μια είδηση βγήκε από τα πηγαδάκια στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την 48η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και αυτήν είναι πως σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως δεν θα γίνουν εκλογές ούτε ανασχηματισμός μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χιουμοριστικά πως ο μόνος που είχε διάθεση για διάλογο ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον τελευταίο να απαντά χαμογελώντας πως «εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για εκλογές και ανασχηματισμό και ήταν ξεκάθαρος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα».

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση επεσήμανε πως «για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πρέπει να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο. Κάνουμε πολλές κινήσεις σε επίπεδο Ε.Ε για το 15% στο φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε πως τον Δεκαπενταύγουστο θα βρεθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου θα έχει συναντήσεις με την ομογένεια.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε για το πως πέρασε τον κορονοϊό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανάρρωσε και γρήγορα και ήταν ασυμπτωματικός.