Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ξεκαθαρίζοντας προχθές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή τέσσερις φορές ότι δεν πρόκειται να στήσει κάλπες εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία σε Σάμο και Ικαρία. Αυτή την ώρα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην κεντρική αγορά του Βαθέως της Σάμο και στη μια το μεσημέρι αναμένεται να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου (στο κτίριο του δημαρχείου στο Καρλόβασι). Ακολούθως στις 14:30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου (στο κτίριο του δημαρχείου στο Βαθύ), ενώ στις 20:00 το βράδυ θα μιλήσει στο λιμάνι του Εύδηλου.

Αύριο ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Ικαρία, όπου στις 10:00 το πρωί θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, στην περιοχή Άγιος Κήρυκος και σαράντα πέντε λεπτά αργότερα θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Καλαμπόγια.