Εκτός από τα οικονομικά και τα ευρωπαϊκά ζητήματα, στο πίσω μέρος του μυαλού του πρωθυπουργού εξακολουθεί να βρίσκεται η Μέση Ανατολή.

Έτσι, βαδίζοντας κατά κάποιο τρόπο στα χνάρια του πατέρα του, όταν σύμβολο και για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν ο Γιάσερ Αραφάτ, και με το ένστικτο του… υπουργού Εξωτερικών  , ο Γιώργος Παπανδρέου συνάντησε χθες τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί και σήμερα το πρωί τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αθήνα.

Η πρόθεση του κ. Παπανδρέου να λειτουργήσει ως μεσολαβητής στο Μεσανατολικό είναι δεδομένη και γι’ αυτό επιδιώκει συχνά-πυκνά συναντήσεις με ηγέτες των χωρών της περιοχής, ενώ επιχείρησε να μεσολαβήσει και στην πρόσφατη διένεξη Ισραήλ-Τουρκίας.

Παράλληλα, ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να συνυπάρξει με το Ισραήλ σε διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα και στην προ του 1967 συνοριακή γραμμή.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συνεισφέρει σ’ αυτή τη διαδικασία και από την πλευρά του ο κ. Αμπάς ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη της Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας θα βγει γρήγορα αλώβητη από την κρίση.